Ponta cere sprijinul Concurenţei după reducerea TVA la alimente, pentru a preveni apariţia unor noi carteluri

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 16 aprilie 2015 58 afişări

Premierul Victor Ponta a solicitat sprijinul Consiliului Concurenţei pentru primele luni după aplicarea TVA de 9% la alimente, pentru a preveni apariţia unor noi carteluri pe piaţă, arătând că măsura aplicată anterior de reducere a TVA la pâine a avut şi "părţi mai puţin pozitive".

"Vreau să vă rog să ne sprijiniţi în ceea ce va fi, după 1 iunie, o perioadă de o lună, două, trei, de aplicare a regulilor competiţiei şi ale pieţei după reducerea TVA la toate produsele agro-alimentare. Experienţa de la pâine are părţi pozitive şi părţi mai puţin pozitive. Acuma, însă, va fi la tot şi vreau să cred că regulile competiţiei şi regulile pieţei libere vor funcţiona cu adevărat, nu o să ne trezim cu noi carteluri la carne, la pâine, la alte produse, care, de fapt, să oprească ceea ce ne-am dorit cel mai mult, şi anume o competiţie deschisă, preţuri mai mici şi calitate mai mare", a afirmat Ponta, prezent la bilanţul Consiliului Concurenţei.

Guvernul a decis ca, din luna iunie, TVA să fie redusă la 9% la toate produsele agro-alimentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
TVA,
CONSILIUL CONCURENŢEI
/actualitate/ponta-cere-sprijinul-concurentei-dupa-reducerea-tva-la-alimente-pentru-a-preveni-aparitia-unor-noi-carteluri-14123664
14123664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.