Pompierii români i-au impresionat pe greci: Sunt de pe altă planetă

Postat la 09 august 2021 1356 afişări

Pompierii români i-au impresionat pe greci: Sunt de pe altă planetă

Grecii sunt impresionaţi de profesionalismul arătat de pompierii români care au ajuns pe insula Evia. „Sunt de pe altă planetă. Îi privim ca pe nişte extratereştri”, spun elenii despre românii veniţi să ajute în lupta cu incendiile de vegetaţie.

Duminică, 8 august, pompierii români au avut prima lor misiune în Grecia. Ei au intervenit în zona Spathari, pe insula Evia.

Organizare exemplară, curaj maxim

Încă de la sosirea lor, pompierii români i-au impresionat pe localnici. Jurnaliştii de la fimes.gr au scris un articol elogios la adresa lor, lăudându-le organizarea exemplară şi curajul arătat în lupta cu flăcările. „Pompierii români sunt de pe altă planetă”, scriu jurnaliştii greci, care îi compară pe aceştia cu extratereştrii.

„Viteza, organizarea, meticulozitatea şi reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înfiinţat peste noapte un sediu independent faţă de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering şi logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor. În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulaţia. Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate şi nu una subdezvoltată, aşa cum mulţi o văd”, au scris jurnaliştii eleni.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
pompieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.