Se intorc talibanii?

Postat la 27 noiembrie 2007 1 afişăre

Conflictul din Afganistan a ajuns la o „criza de proportii“ dupa ce insurgentii talibani sunt prezenti pe mai mult de jumatate din teritoriul tarii si se apropie de Kabul, potrivit unui raport oficial al Consiliului Senlis, o organizatie internationala cu o prezenta permanenta in Afganistan.

Pentru ca NATO, principala forta care actioneaza in Afganistan, sa aiba succes impotriva insurgent ilor, numarul militarilor ar trebui dublat, adica ridicat la cel putin 80.000 se arata in raport. Senlis precizeaza ca potrivit cercetarilor, talibanii, alungati din Afganistan de Statele Unite la sfarsitul lui 2001, au revenit pe 54% din teritoriu si le este relativ usor sa recruteze noi membri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Afganistan,
talibani
/actualitate/politic/se-intorc-talibanii-1064345
1064345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.