Expulzati, dar cate unul

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

O rezolutie propusa de socialistii europeni privind aplicarea Directivei 38/2004 legata de dreptul la libera circulatie in Uniunea Europeana a fost adoptata de plenul Parlamentului European, cu 306 voturi pentru si 186 impotriva.

Documentul aminteste limitele foarte stricte in care Directiva 38/2004 stabileste posibilitatea de expulzare a unui cetatean al Uniunii: din ratiuni de ordine publica, securitate publica si/sau sanatate publica. De asemenea, se spune ca orice masura trebuie sa fie proportionala si fondata exclusiv pe comportamentul personal al individului. Dezbaterea a avut loc pe fondul disputei generate de adoptarea de catre guvernul Italiei a unui decret-lege care permite expulzarea cetatenilor din statele UE care comit delicte pe teritoriul tarii. Bucurestiul a semnalat ca decretul a fost aplicat arbitrat doar cetatenilor romani, fara a li se da posibilitatea sa atace decizia in justitie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
circulatie
/actualitate/politic/expulzati-dar-cate-unul-1044326
1044326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.