Cum distruge Guvernul companiile de stat cu numiri in CA-uri de tip Gogu de la Posta Romana

Postat la 06 iunie 2011 19 afişări

Ionut Gogu, consilierul ministrului comunicatiilor Valerian Vreme, partener de afaceri al sotiei acestuia din urma, a plecat din Consiliul de Administratie al Postei Romane in urma unui articol aparut in Ziarul Financiar, dar situatia releva inca o data maniera discretionara in care demnitarii isi numesc rudele sau fostii parteneri de afaceri ori angajati in posturi-cheie.

Economistii spun ca numirile politice in funtea companiilor de stat au consecinte dezastruoase pentru economie, iar situatia nu poate fi reglementata decat printr-o transparenta maxima si definirea unui minim nivel de competenta profesionala fata de opacitatea aproape totala care insoteste acum astfel de numiri. Consiliul de Administratie este vital in orice companie, pentru ca are man¬dat din partea actionarilor sa numeasca directorul general, sa aprobe politicile acestuia, sa verifice respectarea bugetului, eficienta cheltuielilor si sa traga la raspundere executivii pentru eventualele abuzuri. Ionut Gogu (31 de ani), membru in Consiliul de Administratie al Postei pana joia trecuta, potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor, este si actionar la o firma controlata de catre sotia ministrului comunicatiilor - UM-Soft care are afaceri cu mai multe institutii publice, iar pana anul trecut a fost administrator al companiei la care a fost actionar ministrul Valerian Vreme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
posta,
numiri,
ca,
companii,
stat

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/politic/cum-distruge-guvernul-companiile-de-stat-cu-numiri-in-ca-uri-de-tip-gogu-de-la-posta-romana-8317355
8317355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.