Coruptul Taubman

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

Ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, a ales un moment extrem de interesant pentru a reaminti de traditia criticilor adresate de predecesorii sai clasei politice romanesti.

Chiar inaintea ultimei saptamani de pregatire a referendumului pentru votul uninominal si a alegerilor pentru Parlamentul European, Nicholas Taubman a criticat modificarile aduse in Parlament Codului Penal si celui de Procedura Penala.

Ambasadorul a reprosat lipsa de dialog cu partenerii din societatea civila, precum si adoptarea "aproape fara dezbateri, fara transparenta" a unor amendamente care ar ingradi desfasurarea anchetelor penale. Taubman s-a referit, intre altele, la limita de sase luni pentru anchetele penale, la eliberarea din arest a suspectilor retinuti daca avocatul lor nu se prezinta in 24 de ore in fata instantei si la propunerea de ridicare la 9 milioane de euro a pragului pentru prejudiciile care se circumscriu infractiunilor cu consecinte deosebit de grave.

Cea mai virulenta reactie la adresa ambasadorului a avut-o liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, care i-a cerut sa-si respecte statutul de diplomat si sa se abtina de la astfel de observatii - cu atat mai mult cu cat americanul si-ar fi obtinut mandatul diplomatic in urma donatiilor pentru un anume candidat prezidential din SUA, fapta care in Romania ar fi considerata coruptie. Cazul anunta noi dezvoltari in aceasta saptamana, mai ales dupa ce ambasada Marii Britanii s-a solidarizat cu legatia americana, facand cunoscut ca impartaseste criticile lui Taubman fata de modificarea celor doua coduri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Taubman,
critici,
SUA
/actualitate/politic/coruptul-taubman-1044333
1044333
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.