Codul de Procedura Penala se intoarce la Parlament

Postat la 27 noiembrie 2007 1 afişăre

Presedintele Traian Basescu a refuzat la promulgare modificarile propuse de Parlament la Codul de procedura penala (CPP) si le-a retrimis Legislativului pentru dezbatere.

Basescu a calificat drept „fara precedent“ faptul ca „un Parlament subordoneaza interesul public interesului unui infractor“. El s-a referit la noua prevedere din CPP potrivit careia interceptarile de convorbiri telefonice nu se mai pot efectua decat dupa inceperea urmaririi penale si cu conditia ca persoana vizata sa fie informata in prealabil in legatura cu faptul ca este interceptata. Critica acestor modificari a fost si motivul conflictului public dintre ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, si o parte a clasei politice, reprezentata de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Parlament,
Olteanu,
Taubman,
Basescu
/actualitate/politic/codul-de-procedura-penala-se-intoarce-la-parlament-1064328
1064328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.