Clanul coreenilor

Postat la 02 octombrie 2010 23 afişări

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Il si-a ridicat la rang de generali fiul si sora, dupa care a acceptat sa fie reconfirmat in functia de secretar general al Partidului Comunist.

Kim Jong Il se afla in fruntea partidului din 1997 si conduce, de facto, Coreea de Nord desi, oficial, seful statului este inca defunctul sau tata, Kim Ir Sen. In 2008 s-a spus ca Jong Il ar fi suferit un atac cerebral, alimentand speculatiile cu privire la predarea puterii catre fiul sau, Kim Jong Un, proaspat general, la mai putin de 30 de ani.

Acesta este al treilea fiu al dictatorului, insa are cele mai mari sanse sa-i succeada in functie, cariera care se pare ca ii este netezita tot mai mult.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/clanul-coreenilor-7439440
7439440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.