Anticoruptie degeaba

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Majoritatea romanilor considera inutile campaniile anticoruptie promovate in mass-media, sloganurile vehiculate de acestea nefiind retinute de 91% dintre subiectii unui sondaj Gallup Romania.

In acelasi timp, cei chestionati (59%) au opinat ca justitia nu este independenta in judecarea faptelor de coruptie, fiind influentata de politicieni, oameni cu suficienti bani sau chiar de politisti sau procurori.  O treime dintre intervievati au afirmat ca s-au confruntat cu situatii in care li s-a cerut, direct sau indirect, sa dea mita, preponderent unui medic (31%), profesor (6%), functionar de primarie (6%) sau politist (6%). Primele domenii la care respondentii se gandesc ca ar trebui sa primeasca mai putini bani in bugetul pe anul viitor sunt politia (24%), justitia (20%), armata (14%), administratia locala (10%), turismul (9%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anticoruptie
/actualitate/politic/anticoruptie-degeaba-1036598
1036598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.