PNL: Creşterea preţului carburanţilor, temperată prin măsuri fiscale. MF să analizeze pârghiile

Autor: Mediafax Postat la 21 iunie 2022 31 afişări

PNL: Creşterea preţului carburanţilor, temperată prin măsuri fiscale. MF să analizeze pârghiile

Creşterea preţului carburanţilor poate fi temperată prin măsuri fiscale, transmit liberalii. PNL arată că Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.

„Creşterea preţului carburanţilor poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă”, transmit liberalii, în replică la cererea social-democraţilor.

Potrivit PNL, în paralel este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenţei şi a ANPC.

„Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra preţului numai prin intermediul Ministerului Finanţelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea preţurilor). Sunt măsuri ce ţin de fiscalitate, nu de producţie, nu de calitatea serviciilor. Ministrul Finanţelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenţie rapidă asupra preţului. Sunt necesare şi analizele Consiliului Concurenţei şi ale ANPC. E nevoie să privim toţi cu responsabilitate şi pragmatism problema preţurilor pe această piaţă şi să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare”, se mai arată în postarea PNL.

Stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgenţă în cadrul Coaliţiei de guvernare, au transmis anterior social-democraţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
preturi,
carburanti,
pret,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.