PNL cere Guvernului să demareze negocierile pentru prelungirea acordului cu FMI, CE şi BM

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 august 2015 63 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că cere Executivului să prezinte stadiul negocierilor cu FMI, CE şi Banca Mondială privind prelungirea Acordului de finanţare sau să demareze negocierile, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja, pentru a asigura stabilitatea economică.

"Acest acord cu FMI, CE şi Banca Mondială urmează să expire în luna septembrie. În acest moment, îi solicităm lui Victor Ponta sau lui Liviu Dragnea, că nu mai ştim cine se raportează ca şef la PSD, să spună dacă Guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, dacă le-au demarat, în ce etapă sunt, iar, dacă nu s-a întâmplat absolut nimic, îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România", a declarat Gorghiu, care a precizat că până în acest moment nu există o poziţie publică a Guvernului pe această temă.

Gorghiu a mai susţinut că premierul Victor Ponta a avut până acum un comportament public "oscilant" în privinţa unui nou Acord.

Copreşedintele PNL a atras atenţia că, în lipsa unui astfel de acord, vor exista efecta "nu tocmai favorabile", cum ar fi pierderi de aproximativ 2 miliarde de euro din fonduri europene, dar şi creşterea costurilor cu care România se împrumută în exterior.

"Poziţia PNL, discutată astăzi (luni - n.r.) în şedinţa Biroului Politic, este una foarte clară, că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, CE şi BM, pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare şi dobânzi reduse la împrumuturi, ci şi garanţia că vom rămâne în parametri economici stabili, creşte încrederea investitorilor în economia noastră şi ne ajută să mergem mai departe cu reformele necesare", a subliniat Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
GUVERN,
FMI
/actualitate/pnl-cere-guvernului-sa-demareze-negocierile-pentru-prelungirea-acordului-cu-fmi-ce-si-bm-14662260
14662260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.