Platforma X, fosta Twitter, a introdus o taxă pentru noii utilizatori

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 octombrie 2023 47 afişări

Platforma X, fosta Twitter, a introdus o taxă pentru noii utilizatori din Noua Zeelandă şi Filipine. Aceasta le permite utilizatorilor să interacţioneze pe reţeaua de socializare. Cei care nu vor să plătească taxa nu vor putea decât să vizoneze alte postări, potrivit BBC.

Platforma X, fosta Twitter, a introdus o taxă pentru noii utilizatori

X începe să taxeze utilizatorii noi din Noua Zeelandă şi Filipine cu 1 dolar american pe an. Plata taxei îi dă dreptul utilizatorului de a posta, de a aprecia postări şi de a răspunde la postări.

Cei care nu plătesc abonamentul vor putea doar să citească postări, să vizioneze videoclipuri şi să urmărească conturile.

Platforma de socializare a spus că scopul este de a „reduce spam-ul şi manipularea”.

Specialiştii avertizează că platforma ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi, dar şi din veniturile din publicitate. Luna trecută, şeful X, Elon Musk, a sugerat că toţi utilizatorii platformei ar putea fi nevoiţi să plătească pentru acces.

De anul trecut, de când Musk a cumpărat Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, compania a înregistrat o scădere continuă a veniturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
x,
taxă,
utilizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.