Platforma digitală de de servicii medicale Docbook primeste o investiţie de 600.000 euro şi dezvoltă o platfomă de telemedicină

Autor: Andra Stroe Postat la 26 martie 2020 301 afişări

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook primeste o investiţie de 600.000 euro şi dezvoltă o platfomă de telemedicină

Platforma online de programări la doctor, Docbook, a atras o investiţie de 600.000 euro de la Grupul Next Capital şi va dezvolta prima soluţie completă de Telemedicină din România. Potrivit reprezentanţilor businessului, telemedicina va redefini zilele acestea interacţiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19, iar consultaţiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacţiunea directă.

„Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuţia noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participaţia achizitionată, ci si de experienţa membrilor Board-ului, care sunt dispuşi să se implice activ, precum şi de complementaritatea şi sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internaţională.” a precizat Cristian Barbu, founding partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent că NCG începuse deja investiţiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piaţa europeană, vizând să investească şi în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora. Potrivit lui, platforma digital Docbook este complet integrată cu o reţea de peste 6.000 de medici şi oferă acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul ţării, dar şi de viziunea şi capacitatea de execuţie a echipei.

Printre investitorii Docbook se numără şi dr. Wargha Enayati (fondatorul reţelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, precum şi a Enayati Medical City, cea mai mare investiţie medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

„Investiţia în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veţi vedea că şi după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialităţi, va scurta timpul şi evaluarea, costurile actului medical în sine, va uşura birocratic şi va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem şi în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ţinea de legislaţie, azi până şi autorităţile din România sunt forţate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, preşedintele Enyati Group.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulţi şi copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultaţii, analize, investigaţii imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât şi pentru angajatori şi care acoperă întreaga ţară. Accesul la Docbook permite găsirea şi programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în doar câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil.  Până acum, Docbook a ajutat mai mult de 100.000 de pacienţi, reuşind sa ofere acestora servicii medicale de calitate, în proximitate şi la costuri reduse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltare,
investitie,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.