Platformă dedicată contracarării ştirilor false, lansată de MApN

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 octombrie 2020 62 afişări

Platformă dedicată contracarării ştirilor false, lansată de MApN

Ministerul Apărării Naţionale lansează platforma Inforadar-Portalul Ştirilor Corecte, care conţine teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, dar şi sfaturi practice pentru verificarea ştirilor.

„Inforadar – Portalul Ştirilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naţionale dedicată contracarării ştirilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spaţiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înfiinţarea Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN”, anunţă MApN.

Potrivit sursei citate, portalul, disponibil pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale la adresa www.mapn.ro/inforadar, include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea ştirilor, precum şi o secţiune de studii şi articole dedicată aprofundării conceptului de ştiri false asociate fenomenului dezinformării.

„Platforma Inforadar este un portal dedicat atât ştirilor corecte, cât şi un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informaţie, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online. Inforadar îşi propune să se dezvolte în timp, pe măsură ce vor fi identificate noi teme care, pe baza unor informaţii oficiale, să fie în mod corect transmise către public”, a declarat colonelul Constantin Spînu, şeful Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mapn,
platformă,
ştiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.