Piaţa auto a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani

Postat la 18 iulie 2016 144 afişări

Piaţa auto a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani

Luna iunie a fost cea mai bună lună din ultimii şase ani sub aspectul vânzării de autoturisme noi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Cu aproape 12.600 de autoturisme noi vândute, iunie a fost cea mai bună lună din ultimii şase ani, în condiţiile în care ultima lună în care s-au vândut peste 12.000 de maşini a fost iunie 2010, cu aproape 13.900 de unităţi livrate.

"În ceea ce priveşte raportul pers. fizică / pers. juridică, vânzările de autoturisme realizate în luna Iunie 2016 au fost intr-un relativ echilibru (46% persoane fizice vs. 54% persoane juridice), în timp ce pe ansamblul celor 6 luni din acest an, acest raport este net în favoarea persoanelor juridice (79%). Aceste date arată în mod elocvent, efectul de aşteptare generat în piaţă de către Programul «Rabla» care, în acest an, a întârziat extrem de mult (start efectiv la 14 iunie)", au spus oficialii APIA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-auto-a-atins-in-iunie-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultimii-sase-ani-15531646
15531646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.