Phil Rudd, toboşarul AC/DC, ar putea lipsi din turneul pe care trupa îl va susţine în 2015

Autor: Dorina Călin Postat la 16 noiembrie 2014 43 afişări

Membrii trupei rock AC/DC au avut neînţelegeri cu toboşarul Phil Rudd, înainte ca acesta să aibă probleme cu legea din Noua Zeelandă, chitaristul formaţiei Angus Young precizând că participarea acestuia în turneul din 2015 este pusă "sub semnul întrebării".

Phil Rudd a fost arestat pe 6 noiembrie, de poliţia neozeelandeză, sub acuzaţiile de angajare a unui asasin plătit, ameninţare cu moartea şi posesie de droguri. Procurorii neozeelandezi au renunţat însă între timp la acuzaţia de angajare a unui asasin plătit adusă toboşarului AC/DC Phill Rudd, din lipsă de dovezi suficiente, dar muzicianul este în continuare acuzat de ameninţare cu moartea.

Potrivit basistului Cliff Williams şi chitaristului Angus Young, Rudd nu a reuşit să se prezinte, în luna mai, la înregistrările pentru albumul "Rock Or Bust", material discografic ce va fi lansat pe 2 decembrie, informează huffingtonpost.com.

Întrebat dacă Rudd va merge în turneu cu trupa în 2015, Young a răspuns: "Acest lucru este puţin sub semnul întrebării".

De asemenea, acesta a spus că ei nu ştiau de acuzaţiile care i s-au adus lui Rudd.

"A fost un mare şoc. Dar noi am avut probleme cu Phil dinainte de asta. Când am înregistrat, a fost destul de greu să îl aducem în studio. Când eram în Londra, când trebuia să începem să filmăm videoclipul şi alte lucruri, a fost la fel. Nu a apărut, ştii? Asta este ceva ce trebuie să rezolvăm", a declarat Young.

Totodată, Young şi Williams au spus că nu au ţinut legătura cu Rudd.

Rudd s-a mutat în oraşul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri la sud-est de Auckland, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. În 1994 s-a întors ca membru al grupului rock, dar a continuat să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

În 2010, muzicianul a fost condamnat şi amendat pentru posesie de canabis.

Albumul "Rock or Bust" este primul material discografic al trupei lansat după o pauză de peste cinci ani.

Într-o declaraţie dată publicităţii după arestarea lui Rudd, trupa australiană a anunţat că lipsa toboşarului nu va afecta lansarea noului material discografic şi nici turneul plănuit pentru anul 2015.

Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney, în 1973, şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie).

Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PHIL RUDD,
AC/DC,
TURNEU
/actualitate/phil-rudd-tobosarul-ac-dc-ar-putea-lipsi-din-turneul-pe-care-trupa-il-va-sustine-in-2015-13568783
13568783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.