Pfizer:Vaccinul, sigur la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani. Generează un răspuns imun „robust”

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 septembrie 2021 65 afişări

Vaccinul Pfizer este sigur la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi generează un răspuns imun „robust”, anunţă reprezentanţii companiei.

Pfizer:Vaccinul, sigur la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani. Generează un răspuns imun „robust”

Pfizer şi BioNTech au testat pe copii aproximativ o treime din doza folosită pentru adolescenţi şi adulţi, la 3 săptămâni distanţă, conform cnbc.com.

Studiul a arătat că vaccinul Pfizer anti-COVID este sigur şi generează un răspuns imun „robust”.

Vaccinul a fost bine tolerat şi a produs răspuns imun. Efectele secundare sunt comparabile cu cele observate în studiul efectuat pe persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Efectele secundare frecvente pentru adolescenţi şi adulţi includ oboseală, cefalee, dureri musculare, frisoane, febră şi greaţă, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Datele, care au inclus peste 2.200 de copii, vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”, arată compania.

„Suntem dornici să extindem protecţia oferită de vaccin la populaţia mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei Delta şi ameninţarea substanţială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, CEO al Pfizer.

Tulpina Delta a dus la o creştere a spitalizărilor din SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu se pot vaccina.

Bourla spunea săptămâna trecută că Pfizer ar putea avea date despre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani până la sfârşitul acestei luni.

Comunicatul de luni nu menţionează dacă vreunul dintre copiii din studiu a suferit miocardită, o afecţiune cardiacă rară observată la un număr mic de adolescenţi şi adulţi tineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
copii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.