Peugeot va reduce la jumătate numărul de modele produse, în încercarea de a trece pe profit

Postat la 14 aprilie 2014 35 afişări

Grupul francez PSA Peugeot Citroen va reduce la jumătate numărul de modele produse şi va transforma automobilele "DS" ale Citroen într-o marcă separată, în încercarea de a reveni pe profit în următorii trei ani.

Peugeot va reduce la jumătate numărul de modele produse, în încercarea de a trece pe profit

 Peugeot, cel mai mare producător auto francez şi al doilea din Europa, speră să ajungă la o marjă de profit operaţional de 2% din vânzări până în anul 2018 şi ţinteşte o profitabilitate de 5% în perioada 2019-2023, a declarat luni directorul general al companiei, Carlos Tavares, care a prezentat noua strategie, transmite Bloomberg.

Tavares (55 de ani) a devenit CEO la Peugeot la finele lunii martie şi va fi resposabil de reorganizarea companiei, care a acumulat pierderi nete de peste 7,5 miliarde euro în ultimii doi ani şi jumătate.

Noua strategie se bazează pe reducerea numărului de modele produse la 26, de la 45 în prezent, precum şi pe extinderea agresivă pe pieţe din afara Europei, finanţată parţial prin planul de recapitalizare în urma căruia compania va fi controlată de statul francez, compania chineză de stat Dongfeng Motor şi familia Peugeot.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peugeot-va-reduce-la-jumatate-numarul-de-modele-produse-in-incercarea-de-a-trece-pe-profit-12461210
12461210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.