Peste jumătate dintre germani vor revenirea la marcă

Postat la 05 octombrie 2011 20 afişări

Peste jumătate dintre germani ar dori reintroducerea mărcii germane în locul euro, potrivit rezultatelor unui sondaj, însă procentul a rămas stabil faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi criza datoriilor de stat a intrat între timp într-o fază mult mai periculoasă.

Un sondaj realizat de compania Forsa pentru revista Stern arată că 54% dintre germani favorizează revenirea la moneda anterioară introducerii euro.

Rezultatul este identic cu cel al unui sondaj similar efectuat de Forsa în mai 2010.

Cancelarul Angela Merkel a arătat în repetate rânduri că va apăra moneda euro, în pofida problemelor financiar fiscale ale mai multor ţări, în frunte cu Grecia, care au declanşat criza la nivelul zonei euro.

Majoritatea germanilor se opun ajutoarelor financiare externe pentru Grecia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcă,
germani,
bani

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/peste-jumatate-dintre-germani-vor-revenirea-la-marca-8839982
8839982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.