Peste 500 de locuri bugetate, neocupate după admiterea de vară la patru universităţi din Cluj

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean Postat la 03 august 2015 437 afişări

Peste 500 de locuri bugetate la nivel de licenţă au rămas libere la patru universităţi din Cluj-Napoca după admiterea din vară, pentru ocuparea acestora urmând să se organizeze o nouă sesiune de admitere, în septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, după prima sesiune de admitere, din luna iulie, la UBB au rămas disponibile 417 locuri bugetate la nivel de licenţă, cu 217 mai puţine decât în anul 2014.

Astfel, la Facultatea de Matematică şi Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie patru, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi la Teatru - câte cinci locuri bugetate.

Conform sursei citate, din totalul de 60 de locuri bugetate special alocate candidaţilor de etnie romă, au fost ocupate doar 22. De asemenea, au rămas disponibile şase locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova.

Pentru locurile neocupate va fi organizată o nouă sesiune de admitere, în perioada 7-18 septembrie, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor UBB, din cele 21 de facultăţi ale universităţii clujene, sunt unele, precum cele de Educaţie Fizică şi Sport, Drept şi Business, unde au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs.

Pentru admiterea din sesiunea de vară la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, la nivel de licenţă au fost scoase la concurs 4.910 locuri bugetate, număr similar celui de anul trecut. Totodată, au fost disponibile peste 9.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.655 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă.

La Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au rămas disponibile doar şapte locuri bugetate dintre cele alocate romilor, restul locurilor de la buget fiind ocupate după prima sesiune de admitere.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au rămas neocupate după sesiunea din iulie 100 de locuri bugetate, la care se adaugă un loc pentru romi. Astfel, absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru a doua sesiune, care va avea loc între 7 şi 18 septembrie, pentru a ocupa locuri libere la Facultatea de Agricultură - 23 de locuri, Horticultură - 28, Zootehnie - 46 şi Medicină Veterinară - 3.

La Universitatea de Arte şi Design (UAD) au rămas neocupate după sesiunea din iulie patru locuri bugetate, la specializarea Istoria şi Teoria Artei, care vor fi scoase la concurs în septembrie.

La cea de-a cincea instituţie de învăţământ superior de stat din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", toate locurile bugetate au fost ocupate în prima sesiune de admitere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNIVERSITĂŢI,
LOCURI,
LIBERE
/actualitate/peste-500-de-locuri-bugetate-neocupate-dupa-admiterea-de-vara-la-patru-universitati-din-cluj-14662112
14662112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.