Peste 3.000 de români plătesc ghid în vacanţe de lux, pentru că nu ştiu limbi străine

Autor: Liviu Iancu Postat la 07 ianuarie 2015 54 afişări

Peste 3.000 de români care au fost anul trecut în vacanţe mai scumpe de 1.000 de euro au plătit suplimentar 10% ca să fie însoţiţi de un ghid, pentru că nu ştiu limbi străine, a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei Perfect Tour, specializată în vacanţe de lux.

"Estimez că peste 3.000 de români care şi-au permis anul trecut să meargă într-o excursie exotică, de peste 1.000 de euro, au cerut un însoţitor de la agenţii, pentru că nu ştiu limbi străine", a spus Văduvoiu.

El a adăugat că un astfel de însoţitor, care le asigură turiştilor traducerea la obiectivele pe care le vizitează, îi costă pe aceştia încă 10% din valoarea vacanţei. În general, un astfel de însoţitor pleacă cu un grup de 15-20 de persoane.

"Aceşti turişti, care nu vorbesc limbi străine, sunt persoane cu vârste între 50 şi 60 de ani şi care fie au nişte business-uri proprii, fie au copii cu bani, fie au pensii mari. În general merg în circuite culturale de 7-13 zile, în general în ţări din America de Sud, dar mai ales din Asia", a afirmat Văduvoiu.

Perfect Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri de anul trecut, este specializată în turismul de business şi în vacanţe de lux.

Agenţia, deţinută de Corina Păcuraru, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 220 milioane de lei (aproape 50 de milioane de euro), faţă de 207 milioane de lei în 2013. Şi profitul a fost în uşoară creştere faţă de anul precedent, când a atins 1,3 milioane de lei.

Văduvoiu spune că majorarea afacerilor provine atât din creşterea portofoliului de clienţi corporate, cât şi din numărul mai mare de vacanţe vândute pe produsele proprii - Disneyland, croaziere şi vacanţe exotice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURIŞTI,
STRĂINĂTATE,
GHIZI
/actualitate/peste-3-000-de-romani-platesc-ghid-in-vacante-de-lux-pentru-ca-nu-stiu-limbi-straine-13752837
13752837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.