Persoanele care au avut COVID nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în ţară

Autor: Laura Buciu Postat la 04 decembrie 2020 28 afişări

Persoanele care au avut COVID şi pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în ţară din ţările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU de vineri.

Persoanele care au avut COVID nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în ţară

Potrivit hotărârii CNSU, sunt exceptate de la măsura intrării în carantină la sosirea în România persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară.

Acest fapt poate fi dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms

Sunt exceptate de la măsura carantinării şi persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedeşte prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puţin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului şi au trecut cel puţin 14 zile de la data primului test pozitiv şi până la data contactului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.