Pericolul din spatele 3D. Cat de sigura e noua tehnologie?

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 ianuarie 2011 54 afişări

Nintendo a tras un semnal de alarma saptamana trecuta avertizand copiii cu varsta sub sase ani ca si-ar putea pune in pericol vederea in timp ce se joaca cu noile console 3D, scrie The Telegraph. Avem de ce sa ne ingrijoram?

Avertismentele au aparut in preajma evenimentului Consumer Electronics Show din Las Vegas unde noile dispozitive ofera experienta jocurilor 3D fara a avea nevoie de ochelari speciali. Intr-o afirmatie de pe site-ul Nintendo, compania a atentionat copiii mai mici de sase ani ca folosirea noilor tehonologii 3D poate afecta dezvoltarea normala a vederii.

Ecourile s-au facut auzite si anul trecut cand cei de la Samsung au scos in evidenta potentialele riscuri ale sistemelor 3D asupra femeilor gravide, batranilor, copiilor si oamenilor cu probleme serioase de sanatate, chiar inainte ca producatorul coreean sa patrunda pe piata britanica.

Oficialii Samsung au declarat in 2010 ca dispozitivele 3D pot cauza simptome ale epilepsiei, ameteli, senzatie de rau, crampe, convulsii si miscari necontrolate ale ochilor sau ale altor parti ale corpului.

Cititi mai multe despre pericolul 3D si riscurile la care va supuneti pe www.telegraph.co.uk

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
3D,
pericol,
sanatate,
utilizatori
/actualitate/pericolul-din-spatele-3d-cat-de-sigura-e-noua-tehnologie-7864650
7864650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.