Percheziţii în Gorj la firme şi persoane suspectate de corupţie şi evaziune. Este vizat şi primarul din Urdari

Autor: Dana Pasca, Oana Mitu Postat la 11 noiembrie 2015 74 afişări

Mai multe percheziţii au loc, miercuri, la firme şi locuinţele unor persoane din judeţul Gorj suspectate de infracţiuni de corupţie, evaziune fiscală şi spălare de bani, surse judiciare spunând că este vizat şi primarul din Urdari, care ar fi atribuit contracte unei firme a fostului edil din Turceni

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Judeţene Gorj, în baza delegării procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, fac, miercuri, nouă percheziţii la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane din judeţul Gorj, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, administratorii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi, prin simularea unor relaţii comerciale, ar fi retras bani din conturile societăţilor, arată sursa citată.

De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că, pentru obţinerea unor contracte de prestări servicii, ar fi comis fapte de corupţie.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.800.000 de lei, se arată în comunicat.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Conform unor surse judiciare, de anchetă ar fi vizat şi primarul din localitatea Urdari, Mihai Calotă, la ora transmiterii acestei ştiri derulându-se percheziţii atât la sediului Primăriei pe care o conduce, cât şi la locuinţa sa.

Totodată, sursele citate spun că percheziţii sunt în derulare şi la sediul firmei YdailConstruct, societate deţinută de fostul primar din Turceni Ion Iordache, care are mai multe contracte de infrastructură şi modernizare a unor unităţi de învăţământ în Urdari.

Conform aceloraşi surse, la percheziţii anchetatorii urmează să ridice documente prin care să stabilească modul în care au fost atribuite contractele, existând suspiciunea că în schimbul unor lucrări atribuite prin încredinţare directă de Primăria Urdari omului de afaceri Ion Iordache, acesta din urmă ar fi făcut mai multe lucrări la locuinţa edilului din Urdari.

Ion Iordache a fost primar în Turceni din partea PNL în mandatul 2008-2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢII,
FRAUDE,
/actualitate/perchezitii-in-gorj-la-firme-si-persoane-suspectate-de-coruptie-si-evaziune-este-vizat-si-primarul-din-urdari-14882195
14882195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.