Pensia specială a lui CIORBEA, declarată neconstituţională. Cum îşi mai plăteşte datoriile la Fisc

Postat la 31 ianuarie 2019 241 afişări

CCR a decis miercuri că pensia specială pe care şi-o stabilise Avocstul Poporului Victor Ciorbea, de aproape 30.000 de lei, este neconstituţională. CCR a admis astfel parţial sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privitor la proiectul pentru modificarea Legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea Avocatului Poporului, prin care acesta beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80% din salariul brut lunar.

Pensia specială a lui CIORBEA, declarată neconstituţională. Cum îşi mai plăteşte datoriile la Fisc

Proiectul pentru modificarea Legii privind funcţionarea şi organizarea Avocatului Poporului se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia de miercuri a CCR.

 

Pe 12 noiembrie 2018 , Klaus Iohannis a depus la CCR o obiecţie de neconstituţionalitate în legătură cu modificarea legii, mai multe invocând neclarităţi

 

"Spre deosebire de pensia stabilită pentru judecătorii Curţii Constituţionale, legea criticată acordă pensie specială atât pentru Avocatul Poporului în funcţie, cât şi pentru persoanele care au exercitat în trecut această funcţie, fiind neclar dacă acest drept se cuvine inclusiv persoanelor care au deţinut funcţia de Avocat al Poporului şi au pierdut această calitate datorită revocării lor din funcţie de către Parlament ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, în condiţiile stabilite de lege," se arată în sesizarea depusă de Preşedinţie.

 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
neconstitutional,
datorii,
fisc,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.