Patronul restaurantului din Constanţa unde trei dansatoare au ars de vii într-un incendiu, dat în urmărire internaţională

Autor: Andrei Leonte Postat la 20 noiembrie 2019 48 afişări

George Karam, patronal restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat la 8 ani de închisoare după ce trei artiste au murit în urma unui incendiu, a fugit. Potrivit unor surse judiciare, pe numele său a fost emis mandat de urmărire internaţională.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că George Karam, patronal restaurantului Beirut din Constanţa, este de negăsit, după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Pe numele său a fost emis mandat de urmărire internaţională.

Marţi, judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe George Karam, patronul restaurantului Beirut în care trei fete au murit în urma unui incendiu, la 8 ani şi o lună de închisoare.

Judecătorii au stabilit şi despăgubiri reprezentând daune morale în valoare de 1 milion de euro.

Pe 5 aprilie 2014, trei tinere – cântăreaţa Ioana Nicoleta Cengher şi dansatoarele Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă - au murit într-un incendiu produs în restaurantul din Constanţa. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda restaurantului şi nu au mai putut fi salvate.

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizaţie, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la nişte probleme la reţeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată şi menţinută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars şi s-a prăbuşit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă şi a întocmit fişe din instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. Totul s-a soldat cu şapte victime – trei fete au murit şi alte patru persoane au fost intoxicate cu fum.

George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PATRON,
URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.