Partidul lui Cioloş, înfiinţat oficial după ce a primit hotărârea definitivă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 august 2022 78 afişări

Partidul REPER este de miercuri înfiinţat oficial după primirea hotărârii definitive, la doar două luni de la depunerea actelor la Tribunalul Bucureşti, anunţă formaţiunea.

Partidul lui Cioloş, înfiinţat oficial după ce a primit hotărârea definitivă

Partidul REPER este de azi înfiinţat oficial după primirea hotărârii definitive, la doar două luni de la depunerea actelor la Tribunalul Bucureşti.

Cei cinci fondatori ai organizaţiei - Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa - anunţă începerea dezbaterilor pe documentele de funcţionare ale partidului, precum statutul, într-un proces transparent şi deschis.

„Este o zi importantă pentru noi şi sperăm să fie una importantă pentru democraţia şi pluralismul politic din România. REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană şi dreaptă pentru toţi cetăţenii ei. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluţii şi pentru cei expuşi sărăciei care nu pot face faţă creşterii preţurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înţelege şi sprijină copiii şi tinerii, dar care gândeşte şi programe pentru ca seniorii să aibă o viaţă activă şi demnă.Un partid care se concentrează pe soluţii concrete pentru educaţie, sănătate şi mediu, pe o administraţie mai eficientă şi responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar şi pentru românii care au fost nevoiţi să plece în afara ţării. Un partid cu soluţii pe termen lung pentru agricultorii români”, declară cei doi copreşedinţi REPER, europarlamentarii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat la sfârşitul lunii mai la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România.

Ei au decis atunci înfiinţarea partidului REPER - Reînnoim Proiectul European al României - „o nouă iniţiativă politică de dialog şi interacţiune cu societatea şi comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane şi soluţii pentru crizele şi provocările reale actuale din societatea românească: costul şi calitatea vieţii, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiţie, transformarea climatică şi digitală”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reper,
înfiinţare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.