LIVE: CELE MAI RESPONSABILE COMPANII DIN ROM NIA: CUM RĂSPUNZI NEVOILOR PREZENTULUI FĂRĂ SĂ LE COMPROMIŢI PE CELE ALE VIITORULUI.

Parlamentul UE aprobă planul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC)

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 noiembrie 2021 18 afişări

Parlamentul European a adoptat, marţi, planul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC), un proiect în valoare de 387 de miliarde de euro pentru perioada 2023-2027 care a făcut obiectul unor negocieri intense cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Consiliului UE.

Planul de reformă a fost adoptat cu 452 de voturi pentru, 178 împotrivă şi 57 de abţineri.

"Parlamentul European şi-a dat acordul pentru noua Politică Agricolă a Uniunii Europene. Această versiune reformată îşi propune să fie mai ecologică, mai corectă, mai flexibilă şi mai transparentă", anunţă Parlamentul UE într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

Potrivit Parlamentului European, noua Politică Agricolă Comună (PAC) prevede înăsprirea măsurilor de protejare a biodiversităţii şi aderă la legile şi angajamentele UE în domeniul mediului înconjurător şi protejării climei.

"Statele membre vor fi obligate să asigure că cel puţin 35% din bugetele pentru dezvoltare rurală şi cel puţin 25% din plăţile directe vor fi alocate măsurilor de protejare a mediului şi climei", precizează Parlamentul European.

Conform planului, 10% dintre plăţile directe acordate prin bugetul comunitar în domeniul agriculturii sunt destinate fermelor mici şi mijlocii. De asemenea, sunt prevăzute fonduri de rezervă în valoare de 450 de milioane de euro, care vor fi utilizate în situaţii de instabilitate a pieţelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
AGRICULTURĂ,
PAC

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.