Parlamentul European solicită sancţiuni UE mult mai severe împotriva Rusiei

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 ianuarie 2021 56 afişări

În urma recentei încarcerări a lui Alexei Navalnîi, eurodeputaţii solicită ţărilor UE să înăsprească în mod semnificativ sancţiunile împotriva Rusiei.

Parlamentul European solicită sancţiuni UE mult mai severe împotriva Rusiei

Într-o rezoluţie adoptată cu 581 voturi pentru, 50 împotrivă şi 44 abţineri, Parlamentul invită statele membre ale UE să adopte o poziţie activă în cadrul următoarelor reuniuni cu privire la arestarea lui Alexei Navalnîi şi a multora dintre adepţii săi şi să înăsprească în mod semnificativ măsurile restrictive ale UE faţă de Rusia. Această poziţie ar trebui să includă sancţionarea persoanelor fizice şi juridice implicate în decizia de arestare şi plasare în detenţie a lui Alexei Navalnîi, afirmă aceştia.

De asemenea, ar trebui impuse sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi care au legături cu regimul, a apropiaţilor preşedintelui Putin şi a propagandiştilor din mass-media care deţin active în UE şi care, în prezent, se bucură de libertatea de a călători în statele membre. De asemenea, ar trebui luate măsuri restrictive suplimentare în cadrul regimului global de sancţiuni al UE în materie de drepturi ale omului.

După ani de deteriorare a relaţiilor, eurodeputaţii subliniază importanţa revizuirii în mod critic a cooperării cu Rusia prin diverse platforme de politică externă şi proiecte precum Nord Stream 2. Aceştia solicită UE să oprească imediat finalizarea conductei controversate. Eurodeputaţii subliniază, de asemenea, că UE nu ar trebui să mai întâmpine cu braţele deschise pe ruşii îmbogăţiţi din surse neclare.

Având în vedere noua administraţie de la Washington, Parlamentul subliniază că UE ar trebui să profite de această dinamică pentru a consolida unitatea transatlantică pentru protejarea democraţiei şi a valorilor fundamentale împotriva regimurilor autoritare.

În cele din urmă, rezoluţia solicită eliberarea imediată şi necondiţionată a lui Alexei Navalnîi şi a tuturor persoanelor reţinute în legătură cu întoarcerea sa în Rusia, fie că sunt jurnalişti, colaboratori din echipa lui Navalnîi sau cetăţeni care îşi exprimau susţinerea pentru acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentul european,
rusia,
sancţiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.