Parisul înfiinţează o structură pentru francezii din zonele controlate de SI care renunţă la jihad

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 29 aprilie 2015 48 afişări

Premierul francez Manuel Valls a anunţat miercuri înfiinţarea unui structuri care să se ocupe de aceia dintre cei 445 de cetăţeni şi rezidenţi francezi care se află în prezent în Siria şi în Irak pentru a lupta în zone aflate sub controlul grupării Statul Islamic (SI).

"Până la sfârşitul anului", o structură îi va primi pe tinerii care au plecat să participe la jihad în Siria sau care se întorc din zone de conflict, a anunţat Valls, precizând că aceasta îi va prelua pe bărbaţii şi femeile care nu sunt vizaţi de proceduri judiciare, adică pe cei cărora nu le pot fi reproşate fapte penale pe care le-ar fi comis acolo unde s-au aflat, relatează Le Parisien online.

"De un an, mulţumită iniţiativelor noastre, aproape 1.900 de semnalmente au fost primite (de către Celula pentru prevenirea radicalizării), dintre care un sfert sunt ale unor minori şi - un fapt notabil şi adesea uitat - peste 40% ale unor femei tinere", a declarat premierul la finalul reuniunii internaţionale a magistraţilor din domeniul luptei împotriva terorismului, din 34 de ţări, care s-a desfăşurat la Paris începând de luni.

Potrivit unui bilanţ prezentat marţi de către Ministerul de Interne, numărul verde pentru semnalarea unor suspecţi de jihadism - 0.800.005.696 - a permis, în decurs de un an, înregistrarea a 1.864 de persoane radicalizate, adică peste jumătate dintre cele 3.786 de cazuri semnalate autorităţilor.

Platforma a constatat 231 de plecări în străinătate.

"Aceste persoane tinere care sunt semnalate urmează să fie puse sub urmărire. De asemenea, este necesar să învăţăm să detectăm mai bine semnele de dinaintea acestor rupturi. În cadrul planului de luptă împotriva radicalizării au fost formaţi 2.500 de funcţionari de la diverse ministere, pe tot teritoriul (francez)", a declarat şeful Guvernului, la zece zile după dejucarea întâmplătoare a unui atentat care viza una sau mai multe biserici de la Villejuif (Val-de-Marne).

Cu scopul de a "avansa şi explora noi piste", Manuel Valls a anunţat înfiinţarea acestei structuri menite "să se ocupe, pe bază de voluntariat, de tineri care se întorc din zonele de conflict şi nu fac (...) obiectul unor proceduri judiciare", care nu sunt plasaţi în detenţie la întoarcere ca suspecţi de terorism. Ei urmează să beneficieze de "un sprijin individualizat, asistenţă psihologică şi măsuri consolidate de încadrare".

Valls nu a precizat dacă această structură urmează să funcţioneze la fel ca centrul deschis în Danemarca în 2013 sau ca "celula de dezînrolare" înfiinţată în octombrie 2014 în Seine-Saint-Denis, cu patru luni înainte de atacurile de la Paris şi Montrouge, printr-un parteneriat între Prefectura de Poliţie a Parisului şi Ministerul de Interne, condusă de către Sonia Imloul, juristă şi doctor în psihologie. Acest loc, a cărui adresă este ţinută secretă, găzduieşte, de asemenea, membri de familie afectaţi de plecarea unui copil într-o zonă de război.

Premierul francez a anunţat că "1.605 francezi sau rezidenţi în Franţa sunt înregistraţi în prezent pentru implicare în filiere teroriste", "Între ei estimăm că 445 se află, în prezent, în Siria, iar 99 au fost ucişi acolo", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
GUVERN,
STATUL ISLAMIC

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/parisul-infiinteaza-o-structura-pentru-francezii-din-zonele-controlate-de-si-care-renunta-la-jihad-14178955
14178955
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria 7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.