Palatul Universităţii din Bucureşti va fi restaurat şi consolidat. Lucrarea se va încheia în 2027

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 martie 2022 244 afişări

Palatul Universităţii din Bucureşti va fi restaurat şi consolidat în cadrul unei lucrări care se va încheia în 2027 şi care va costa peste 317 milioane de lei.

Palatul Universităţii din Bucureşti va fi restaurat şi consolidat. Lucrarea se va încheia în 2027

Reprezentanţii universităţii bucureştene au anunţat că joi a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru lucrările de consolidare şi restaurare ale Palatului.

Investiţia este de 317 milioane de lei şi va fi realizată în următoarele 66 de luni

„Clădirea situată în centrul Bucureştiului, unul dintre monumentele emblematice ale oraşului, va intra în lucrări de consolidare, restaurare a învelitorii şi a şarpantei, a faţadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcţionale şi restaurarea finisajelor interioare, de reabilitare a instalaţiilor, precum şi de conservare şi punere în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spaţiu muzeal”, au anunţat reprezentanţii Universităţii din Bucureşti

Lucrarea va fi realizată prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
universitate,
clădire,
restaurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.