Pachetul de măsuri - 17,3 miliarde de lei. 12 milioane de români vor fi beneficiari, spune Budăi

Autor: Andreea Tobias Postat la 09 aprilie 2022 92 afişări

Pachetul de măsuri - 17,3 miliarde de lei. 12 milioane de români vor fi beneficiari, spune Budăi

Pachetul de măsuri care urmează să fie prezentat luni are o valoare de 17,3 miliarde de lei, iar măsurile economice domină, spune preşedintele PSD. 12 milioane de români vor fi beneficiarii pachetului, îl completează ministrul Muncii. Cei doi au vorbit şi despre coşurile lor de cumpărături. 

Întrebat, sâmbătă, dacă din pachetul de măsuri pe care urmează să îl prezinte luni fac parte şi măsuri pe partea de IMM-uri, Ciolacu a răspuns că este un pachet de 17,3 miliarde de lei, cu mare accent pe măsurile economice.

„Pentru prima oară un guvern vine cu un măsuri care să prevină anumite efecte ale crizei din energie sau ale războiului”, a declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, criza economică devine iminentă în momentul în care state mult mai dezvoltate decât România, precum Germania, intră în recesiune.

În plus, preşedintele PSD a declarat că este estimată o creştere economică în România de 2,2 - 2,4: „în funcţie de cât de eficient este Guvernul şi cât de repede se implementează aceste măsuri, s-ar putea să depăşim aceste previziuni economice”.

Întrebat care sunt măsurile concrete, Ciolacu a răspuns că luni vor fi detaliate.

„Dacă am fi avut aceeaşi abordare şi cu preţul energiei, sunt ferm convins că astăzi am fi fost mai lejeri”, a adăugat liderul sdocial-democrat.

Întrebat, mai departe, cât costă coşul său de cumpărături, Marcel Ciolacu a spus că ceea ce cumpăra, de obicei, cu 35 de lei, acum costă 50 de lei.

La aceeaşi întrebare, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că obişnuieşte să meargă cu soţia în fiecare sâmbătă sau duminică, dacă este la Botoşani, la cumpărături: „din păcate, ce cumpăram cu 200 de lei acum costă cam 300 - 350 de lei”.

Tocmai din acest motiv, pachetul de măsuri este menit să îi sprijine pe cei mai vulnerabili.

„Sunt în jur de 12 milioane de cetăţeni români care vor fi, într-un mod sau altul, beneficiarii”, a afirmat Budăi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
măsuri,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.