(P) 4 motive să iei în calcul achiziţionarea de roboţi

Postat la 28 mai 2021 54 afişări

(P) 4 motive să iei în calcul achiziţionarea de roboţi

Roboţii nu mai sunt gadgeturile futuriste prezentate în filmele SF, ci mai degrabă au devenit instrumente omniprezente în sectoarele industriale automatizate sau în afacerile care se doresc a fi productive.

Datorită tehnologiilor dezvoltate de specialiştii din domeniu, roboţii au deveni accesibili, însă nu acesta este motivul principal pentru care trebuie integraţi în liniile de producţie.

Roboţii pot ajuta la optimizarea costurilor

Resursa umană a devenit, pentru multe sectoare, costisitoare. Oamenii nu sunt dispuşi să lucreze mult, peste program sau în multe cazuri renunţă când sarcinile realizate nu mai sunt satisfăcătoare. Pentru un business bine organizat orice pierdere de resursă umană înseamnă proiecte întârziate şi costuri suplimentare legate de angajări noi şi training. Roboţii sunt soluţiile eficiente pentru astfel de afaceri. Aceştia pot fi setaţi uşor să îndeplinească un număr variat de taskuri şi pot prelua sarcinile realizate repetitive în sectoare de dozare, sortare, manipulare, ambalare. Roboţii nu obosesc, nu se plictisesc, nu îşi doresc concediu sau promovări deci pot duce la bun sfârşit sarcinile începute. Datorită acestora afacerea poate fi reorganizată şi pot fi create proiecţii în funcţie de randamentul acestora. 

Pot genera flux continuu de lucru

Cum am precizat roboţi nu obosesc şi nu au nevoie de pauză, nu au nevoie de program de lucru special. Pot lucra non-stop fără ca activitatea acestora să fie constantă de program de lucru sau sporuri de noapte. Roboţii pot lua uşor locul echipelor umane şi pot funcţiona fără oprire asigurând flux continuu de lucru. Cu programare simplă şi supravegherea minimă orice afacere atinge potenţialul maxim.

Sunt flexibili şi pot îndeplini numeroase sarcini

Roboţii propuşi de dezvoltatori nu sunt simple echipamente menite să execute o singură sarcină, sunt gândiţi să îndeplinească multe obiective, fapt ce le sporeşte versatilitate. Modul simplu de gestionare a comenzilor este un alt atu apreciat la sistemele mecanizate de lucru. Datorită flexibilităţii roboţi şi coboţii pot fi utilizaţi în numeroase domenii.

Ajută afacerea să fie competitivă

Automatizarea este o constantă esenţială când vorbim de eficienţă, competitivitate şi randament. Dinamica actuală din toate sectoarele de activitate nu mai permite ezitări şi lucruri făcute cu jumătate de măsură, deci în acest context integrarea de roboţi care asigura flux continuu lucru şi sarcini bine realizate este esenţială pentru cei ce doresc să evolueze. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
achizitie

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.