Organizatori Untold: Fanii sosiţi la festival au cheltuit în Cluj peste 35 de milioane de euro

Autor: Cosmin Pirv Postat la 16 septembrie 2021 121 afişări

Organizatorii Untold au anunţat joi că fanii care au sosit la ediţia a şasea a festivalului au cheltuit în Cluj-Napoca peste 35 de milioane de euro.

Organizatori Untold: Fanii sosiţi la festival au cheltuit în Cluj peste 35 de milioane de euro

Potrivit organizatorilor, din cei peste 265.000 de participanţi, cât au fost în acest an în toate cele 4 zile de festival, 25% sunt din judeţul Cluj, 15% din străinătate, iar restul de 60% au venit din toată România. Şi anul acesta, au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Germania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Italia, Israel şi SUA, până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Japonia sau Brazilia.

Aceştia au cheltuit în Cluj-Napoca peste 35 de milioane de euro.

„La o primă estimare, din cei peste 265.000 de participanţi, cei 200.000 veniţi din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puţin 175 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee, etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană de peste 35 milioane euro. Aceşti bani se vor regăsi apoi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turişti prezenţi, punându-şi apartamentele sau casele la închiriat”, arată organizatorii.

Aceştia susţin însă că oraşul Cluj-Napoca şi România au câştigat mult mai mult la capitolul imagine: „Se scrie din nou şi se vorbeşte la superlativ în toată lumea, iar toţi participanţii străini intervievaţi declară că se bucură că au reuşit să ajungă la singurul festival mare din Europa care s-a întâmplat în acest an”.

Organizatorii anunţă investiţii de 1,3 milioane de lei în amenajarea spaţiilor folosite în timpul festivalului. Astfel, în Parcul Central lucrările constau în schimbarea unor porţiuni de gazon, supraînsămânţare, recondiţionare alei, podeţe, rigole, bănci, toaletare vegetaţie şi amenajări peisagistice. Şi pe Cluj Arena, organizatorii Untold derulează lucrări ample pentru înlocuirea întregului gazon, precum şi a substraturilor care îl susţin.

În urma campaniei de donare de sânge Blood Network, organizatorii susţin că sângele donat a salvat sau urmează să salveze peste 7000 de vieţi.

Cea de-a şasea ediţie a festivalului Untold a avut loc în perioada 9-12 septembrie 2021 şi a adus peste 200 de artişti, la Cluj-Napoca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
untold,
financiar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.