Orban, despre teza de doctorat a lui Ciucă: Iohannis a tăcut mâlc

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 ianuarie 2022 506 afişări

Dacă în urma acuzaţiei de plagiat Nicolae Ciucă nu-şi dă demisia de bună voie din funcţia de premier, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis, afirmă Ludovic Orban: „Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent faţă de plagiat. Astăzi a tăcut mâlc”.

Orban, despre teza de doctorat a lui Ciucă: Iohannis a tăcut mâlc

„Ciucă este premier pentru că aşa a vrut Iohannis. Dacă în urma acuzaţiei de plagiat Ciucă nu-şi dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis. Asta cu atât mai mult cu cât Iohannis s-a arătat intransigent faţă de plagiat”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El aminteşte de declaraţii anterioare ale şefului statului pe tema plagiatelor.

„<Plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca, în faţa unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democraţii consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituţiile abilitate trebuie să-i sancţioneze drastic pe cei care îşi însuşesc ilicit munca intelectuală a celorlalţi, dar şi pe aceia care facilitează acest lucru>. Asta declara preşedintele Iohannis astă-vară. Astăzi a tăcut mâlc! Despre ce Românie Educată poate să mai vorbească Iohannis dacă va închide ochii şi nu va reacţiona în niciun fel la aceste serioase acuzaţii care afectează inclusiv imaginea externă a României, ţinând cont de ceea ce susţinea la prezentarea proiectului România Educată: <La noi hoţii s-au cocoţat în vârful statului şi acest lucru a fost posibil şi datorită toleranţei prea mari a societăţii şi a mediului universitar faţă de plagiat. Fiindcă plagiatul este o formă de hoţie>.

De la conducerea PNL nu mă aştept la nicio reacţie. Cât despre PSD, e ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului”, conchide Orban.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerinţelor legale existente la acea vreme şi, în consecinţă, am iniţiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
ciucă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.