Oraşul cu 26 de milioane de locuitori plasat în lockdown anunţă că prelungeşte carantina

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 aprilie 2022 125 afişări

Shanghai prelungeşte carantina tuturor celor 26 de milioane de persoane până la o dată neprecizată şi între timp analizează rezultatele celei mai ample testări anti-COVID.

Oraşul cu 26 de milioane de locuitori plasat în lockdown anunţă că prelungeşte carantina

Shanghai va rămâne în carantină în timp ce analizează rezultatele unei testări masive a tuturor celor 26 de milioane de locuitori ai săi, au anunţat luni autorităţile.

Oraşul a început carantina în două etape pe 28 martie, iniţial în est, apoi în întregul oraş, conform Reuters.

Măsurile de restricţie, care au perturbat masiv viaţa cotidiană şi operaţiunile comerciale din centrul financiar al Chinei, erau iniţial programate să se încheie marţi dimineaţă.

„Oraşul va continua să pună în aplicare carantina. Oamenii rămân acasă, cu excepţia tratamentelor medicale", au declarat autorităţile oraşului.

Acesta nu au oferit indicaţii despre momentul în care ar putea fi ridicate restricţiile.

China a trimis luni armata şi mii de lucrători din sănătate în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai oraşului.

Este cea mai amplă acţiune din China de când a izbucnit focarul iniţial din Wuhan, unde noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.

Shanghai a raportat, duminică, 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 şi 425 de cazuri simptomatice de COVID.

Strategia oraşului de eliminare a COVID se bazează pe testare masivă, depistarea şi izolarea tuturor cazurilor pozitive şi a contacţilor.

China are 12.400 de instituţii capabile să proceseze până la 900 de milioane de teste pe zi, declara luna trecută un oficial chinez de rang înalt din domeniul sănătăţii.

China foloseşte în principal testarea în comun, un proces în care până la 20 de mostre sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

Oraşul a transformat, de asemenea, mai multe spitale, săli de sport, blocuri de apartamente şi alte zone în locuri de carantină, inclusiv Shanghai New International Expo Center, care poate găzdui 15.000 de pacienţi la capacitate maximă.

Persoanele care refuză să fie testate anti-COVID fără un motiv justificat vor fi sancţionate administrativ sau penal, a declarat sâmbătă poliţia din Shanghai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shanghai,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.