Oraş care nu mai aprobă deschiderea de noi şaormerii

Postat la 29 februarie 2016 1314 afişări

Oraş care nu mai aprobă deschiderea de noi şaormerii

Vă liniştim, nu se întâmplă la noi, ci în Italia, în Verona. Oraşul lui Romeo şi al Julietei va limita numărul de "restaurante etnice", după ce autorităţile locale au constatat o explozie a chioşcurilor cu kebab, gyros sau alte soiuri de prăjeli fast food, care pun în pericol tradiţionalele polenta sau sosul ragu făcut din raţă, la foc mic.

Primarul Flavio Tosi a anunţat că nu vor mai fi aprobate deschideri de noi restaurante care pun în pericol moştenirea culturală şi patrimoniul oraşului.

La rândul lor autorităţile din Veneţia iau în consideraţie limitarea magazinelor alimentare, de suveniruri, a centrelor de transferuri băneşti sau a centrelor de acces internet care au proliferat şi care aparţin imigranţilor chinezi sau musulmani.  Primarul Luigi Brugnaro se plânge că suvenirurile ieftine şi de provenienţă dubioasă contribuie la "disneyficarea" oraşului, sunt lucruri care nu au nimic în comun cu istorial locală şi creează, în plus, şi disconfort.

În Florenţa au intrat în vigoare deja o serie de restricţii comerciale. Este vorba de magazine cu specific, restaurante fast food, puncte de acces la intrnet, ba chiar şi saloane de masaj.

Demersul autorităţilor locale se înscrie într-un set de legi menite să apere Italia de influenţa în creştere a migranţilor şi a obiceiurilor aduse de aceştia. În Italia se află oficial circa 1,6 milioane de musulmani.

Pe de altă parte, instanţa supremă italiană a anulat recent o lege care ar fi acţionat pe plan regional, în Lombardia, şi care ar fi limitat construcţia de moschei. Legea a fost iniţiată de Liga Nordului anul trecut, şi propunea ca noile construcţii să se încadreze în arhitectura tradiţională a oraşelor, iar religiile să fie recunoscute de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autoritati,
incepere,
lupta,
restaurante,
pericol,
refuz
/actualitate/oras-care-nu-mai-aproba-deschiderea-de-noi-saormerii-15091345
15091345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.