ONU: Peste 2,8 milioane de persoane au părăsit Ucraina din cauza războiului

Autor: Mediafax Postat la 14 martie 2022 22 afişări

ONU: Peste 2,8 milioane de persoane au părăsit Ucraina din cauza războiului

Peste 2,8 milioane de oameni s-au refugiat în afara Ucrainei din cauza invaziei militare ruse, care a început pe 24 februarie, anunţă marţi Agenţia Naţiunilor Unite pentru Migraţie.

"Oamenii continuă să fugă de războiul din Ucraina în fiecare minut. Până astăzi, peste 2,8 milioane de oameni au fugit în ţările vecine, inclusiv 127.000 de cetăţeni din naţiuni terţe", a comunicat Agenţia ONU pentru Migraţie, prin Twitter.

"Aceşti oameni au nevoie de asistenţă continuă", subliniază agenţia Naţiunilor Unite.

Sâmbătă, Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţase că 2,59 milioane de civili din Ucraina s-au refugiat în alte ţări din cauza războiului. Cei mai mulţi refugiaţi ucraineni au ajuns în Polonia, peste 1,57 milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
onu,
refugiati,
cauza,
razboi,
parasire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.