OMS: 23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, ar putea fi afectate de cutremur

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 februarie 2023 35 afişări

23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, ar putea fi afectate de seismele din Turcia şi Siria, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

OMS: 23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, ar putea fi afectate de cutremur

Adelheid Marschang, ofiţer pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că aproximativ 23 de milioane de persoane, dintre care 1,4 milioane de copii, vor fi probabil afectate în ambele ţări în urma cutremurului şi a replicilor acestuia, care au redus la ruine mii de clădiri.

Marschang a declarat că Turcia are o capacitate puternică de a răspunde la criză, dar că principalele nevoi nesatisfăcute pe termen imediat şi mediu vor fi peste graniţă, în Siria, care se confruntă deja cu o criză umanitară de ani de zile din cauza războiului civil şi a unei epidemii de holeră, relatează The Guardian.

"Aceasta este o criză care se adaugă la multiplele crize din regiunea afectată”, a spus Adelheid Marschang la reuniunea consiliului de administraţie al organizaţiei de la Geneva: "În toată Siria, nevoile sunt cele mai mari după aproape 12 ani de criză prelungită şi complexă, în timp ce finanţarea umanitară continuă să scadă".

OMS a declarat că a trimis provizii de urgenţă, inclusiv truse de prim-ajutor şi de chirurgie, şi a activat o reţea de echipe medicale de urgenţă.

"Acum este o cursă contra cronometru", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Cu fiecare minut, cu fiecare oră care trece, şansele de a găsi supravieţuitori în viaţă se diminuează.

El a declarat că OMS este îngrijorată în special de zonele din Turcia şi Siria de unde nu au apărut informaţii de la cutremurul de luni.

"Cartografierea pagubelor este o modalitate de a înţelege unde trebuie să ne concentrăm atenţia", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
cutremure,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.