Olanda este „ferm angajată” să pună capăt importurilor de energie din Rusia până la sfârşitul anului

Autor: Mediafax Postat la 22 aprilie 2022 68 afişări

Olanda este „ferm hotărâtă” să pună capăt importurilor de petrol şi gaze ruseşti până la sfârşitul anului, a declarat vineri ministrul olandez pentru politici climatice şi energetice, Rob Jetten, citat de CNN.

Olanda este „ferm angajată” să pună capăt importurilor de energie din Rusia până la sfârşitul anului

Guvernul olandez va subvenţiona companiile energetice pentru a umple instalaţia sa de stocare a gazelor Bergermeer până la 70% din capacitate până la sfârşitul anului, a declarat vineri pentru CNN purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Economice şi Politicii Climatice, Pieter ten Bruggencate.

Subvenţiile au fost necesare ca un stimulent pentru a importa gaze la nivelul actual al preţurilor, a declarat ten Bruggencate, adăugând că Olanda va pune la dispoziţie o sumă estimată la 623.000.000 de euro (aproximativ 672.000.000 de dolari).

Compania energetică de stat Energie Beheer Nederland va completa capacitatea rămasă în cazul în care programul de subvenţii nu se va dovedi suficient, a adăugat ten Bruggencate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.