Oficial ucrainean: peste 600 de răniţi în ultimul bombardament asupra uzinei din Mariupol

Autor: Mediafax Postat la 29 aprilie 2022 18 afişări

Peste 600 de persoane au fost rănite în ultimul bombardament asupra uzinei siderurgice din Mariupol, anunţă primarul oraşului.

Oficial ucrainean: peste 600 de răniţi în ultimul bombardament asupra uzinei din Mariupol

Peste 600 de persoane au fost rănite în ultimul bombardament rusesc asupra uzinei siderurgice Azovstal, a declarat primarul Vadym Boychenko la televiziunea ucraineană. Edilul susţine că numărul răniţilor a crescut după ce forţele Kremlinului au aruncat bombe asupra unităţii medicale improvizate din interiorul oţelăriei.

„Ştiţi deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombele au distrus spitalul, iar acesta este un semn de crimă de război, pentru că numărul răniţilor înainte de asta era de 170, iar acum este de peste 600", a spus el, potrivit Sky News.

Săptămâna aceasta, comandantul militar ucrainean ascuns în interiorul oţelăriei Azovstal din Mariupol a declarat că o bombă a lovit un adăpost din cadrul uzinei.

Maiorul Serhiy Volyna, comandantul Brigăzii 36 a armatei ucrainene, a spus că bomba a aterizat în apropierea spitalului de campanie, unde sute de persoane primeau tratament.

Uzina siderurgică este ultima rezistenţă a trupelor ucrainene în interiorul oraşului portuar Mariupol din sudul ţării, care este acum ocupat aproape în întregime de forţele ruseşti.

Se crede că sute de civili sunt adăpostiţi în adăposturile antiaeriene de sub complexul industrial, alături de soldaţi, puşcaşi marini şi medici.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.