Oficial canadian: "Testele nucleare efectuate de ruşi nu trebuie să îngrijoreze"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 martie 2016 206 afişări

NATO şi aliaţii săi nu ar trebui să fie îngrijoraţi de planurile Rusiei de a testa armamentul nuclear, spune un fost oficial din armata canadiană. Declaraţia vine ca răspuns la intenţia lui Putin de a trage 16 rachete balistice intercontinentale de pe un submarin aflat în Oceanul Arctic.

Oficial canadian: "Testele nucleare efectuate de ruşi nu trebuie să îngrijoreze"

"Orice ţară cu armanent trebuie să îl testeze ocazional, aşa că ceea ce vrea să facă Rusia nu este o mare surpriză", a spus Generalul în rezervă Ken Pennie, fost comandant al forţelor aeriene din Canada, citat de rcinet.ca. "Aceste lucruri se vor mai întâmpla, nu trebuie să le dăm o atenţie specială."

Cu toate acestea, Pennie are dubii referitoare la raportul rusesc potrivit căruia 16 rachete vor fi trase simultan - ceva ce nu s-a mai încercat de 25 de ani. Informaţiile provin de la ziarul rusesc Izvestia, care anunţă că două submarine de tip Borey sunt implicate în exerciţiu, dar specificând faptul că rafala de 16 rachetă va fi trasă de pe un singur submarin.

Anunţul despre exerciţiul rusesc vine la doar o săptămână după ce serviciile secrete din Norvegia au publicat un raport anual ce subliniază ideea că Vestul se va confrunta, în 2016, cu mişcari greu de anticipat ale Rusiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-canadian-testele-nucleare-efectuate-de-rusi-nu-trebuie-sa-ingrijoreze-15099040
15099040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.