Obama a anunţat suplimentarea ajutorului acordat Irakului cu 200 de milioane de dolari

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 15 aprilie 2015 31 afişări

Preşedintele Barack Obama a anunţat marţi, în urma întâlnirii cu premierul Haidar al-Abadi, pe care l-a primit la Casa Albă, că Statele Unite acordă Irakului un ajutor umanitar în valoare de aproximativ 200 de milioane de dolari, relatează Euronews.

Însă şeful statului american nu a spus dacă Washingtonul va oferi Bagdadului elicoptere de tip Apache sau armament, în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Guvernul Al-Abadi se confruntă cu o criză de lichidităţi din cauza scăderii preţului petrolului, dar solicită armament de ultimă generaţie.

Însă Casa Albă a precizat că premierul nu a solicitat vreun anumit tip de ajutor militar în cadrul întâlnirii cu preşedintele.

Într-un avertisment adresat Iranului, Obama a subliniat că este necesar ca luptătorii străini care participă la campania împotriva SI să respecte suveranitatea ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
OBAMA,
AL-ABADI
/actualitate/obama-a-anuntat-suplimentarea-ajutorului-acordat-irakului-cu-200-de-milioane-de-dolari-14121806
14121806
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.