Oamenii de ştiinţă răstoarnă un MIT considerat real până acum. Ce procent folosim, de fapt, din capacitatea cerebrală

Postat la 04 iunie 2017 622 afişări

Mitul conform căruia oamenii nu pot să-şi utilizeze decât 10% din capacitatea creierului a fost răsturnat. Cercetătorii se bazează pe ipoteza că nu există niciun studiu care să dovedească faptul că 90% din materia cenuşie este inactivă, potrivit descopera.ro.

Multe persoane cred mitul conform căruia persoanele nu pot să-şi utilizeze decât 10% din capacitatea creierului. Însă nu există niciun studiu care să dovedească faptul că 90% din materia cenuşie este inactivă.

Deşi ideea utilizării întregii capacităţi cognitive a fost abordată anterior în filme, procesul nu este de domeniul fantasticului, informează The Verge.

Neurologul cognitiv Sophie Scott şi-a exprimat opinia privind acest mit extrem de răspândit. Aceasta susţine că în cadrul unui curs de prim ajutor i-a fost sugerat de la primul curs că leziunile craniene sunt normale deoarece oamenii utilizează doar 10% din creier. 

Află pe mai multe pe DESCOPERĂ

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mit,
creier,
stiinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.