Oamenii de ştiinţă încep să se îngrijoreze de micşorarea lunii. Cum schimbă acest lucru planurile NASA?

Postat la 05 februarie 2024 25 afişări

Oamenii de ştiinţă încep să se îngrijoreze de micşorarea lunii. Cum schimbă acest lucru planurile NASA?

O anumită activitate seismică este aproape de polul sud lunar, unde NASA vrea să trimită oameni.

Observatorii stelelor de pe zone mari ale globului au avut şansa rară de a asista la o „lună cu sânge albastru” pe 31 ianuarie 2018.

NASA îşi propune să trimită oamenii înapoi pe suprafaţa lunară până în 2027.

De sute de milioane de ani, luna noastră s-a micşorat ca o stafidă. Acum, oamenii de ştiinţă spun că scăderea circumferinţei duce la cutremure lunare de mică adâncime, inclusiv în apropierea site-urilor potenţiale ale NASA pentru vizite umane, scrie Washington Post.

„Un concept pe care cred că îl au mulţi oameni este că Luna este acest corp geologic mort, că ceva de pe Lună nu se schimbă niciodată”, a spus geologul lunar Tom Watters. Dar „Luna este un corp activ din punct de vedere seismic”.

Studiile cutremurelor de lună datează din epoca Apollo. Cu mai bine de 50 de ani în urmă, astronauţii au plasat seismometre în jurul părţii apropiate a suprafeţei Lunii pentru a înregistra tremurături. Cel mai puternic cutremur de mică adâncime a fost localizat în apropiere de polul sud, care se află în apropierea punctelor de aterizare pentru misiunea Artemis III a NASA de a trimite oamenii înapoi pe Lună, potenţial în 2027. Regiunea de la polul sud lunar este atrăgătoare, deoarece conţine regiuni permanent umbrite pe care unii le speculează că ar putea avea gheaţă pe bază de apă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incepere,
ingrijorare,
micsorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.