O nouă investiţie marca Warren Buffett: Pentru ce va cheltui americanul 2,5 miliarde de dolari

Postat la 03 ianuarie 2013 16 afişări

MidAmerican Energy Holdings, deţinută de miliardarul american Warren Buffett, va investi 2,5 miliarde de dolari în două ferme de panouri fotovoltaice din California, care vor constitui cel mai mare proiect de energie solară din lume.

MidAmerican a preluat de la SunPower Corp., controlată de grupul francez Total, două proiecte situate în zona Los Angeles, cu o capacitate de 579 MW. Fiecare reactor al centralei nucleare de la Cernavodă are o putere instalată de aproximativ 700 MW, transmite Bloomberg.

Compania deţinută de Warren Buffett va plăti între 2 şi 2,5 miliarde de dolari în schimbrul proiectului şi lucrărilor de construcţie, care vor fi derulate tot de SunPower în următorii trei ani.

Tot fostul proprietar va opera fermele şi va efectua lucrările de mentenanţă în baza unor contracte multianuale.

Buffett a început anul trecut să crească investiţiile în energie solară, cea mai importantă achiziţie a sa în domeniu fiind tot o fermă din California, de 550 MW, pentru care a plătit 2,4 miliarde dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investiţie,
Warren Buffett
/actualitate/o-noua-investitie-marca-warren-buffett-pentru-ce-va-cheltui-americanul-2-5-miliarde-de-dolari-10424843
10424843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.