O nouă alertă de măşti neconforme a României, validată de autorităţile europene

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 decembrie 2020 57 afişări

O nouă alertă de măşti neconforme a României, validată de autorităţile europene

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că încă o notificare a României, în ceea ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă, a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX.

Potrivit unui comunicat al ANPC, în urma verificărilor realizate în piaţă 10.000 de măşti din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie.

„Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea şi drepturile lor sunt protejate de instituţia noastră permanent. Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condiţiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală. Iar faptul că nu mai puţin de 18 alerte de măşti neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment, certifică acest lucru. Nu ne oprim niciun moment, prioritatea noastră fiind, ca întotdeauna, consumatorul şi dreptul său de a fi tratat corect de operatorii economici.” a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele ANPC.

Potrivit alertei, măştile, care au ca ţară de origine China, poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipament de protecţie de către un organism relevant. „În consecinţă, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, se arată în alertă.

ANPC îi avertizează pe operatorii economici ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
românia,
alertă,
măşti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.