O localitate superbă din România a devenit a opta destinaţie ecoturistică din ţara noastră

Postat la 28 iunie 2023 202 afişări

O localitate superbă din România a devenit a opta destinaţie ecoturistică din ţara noastră

Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munţilor Ciucaş, a obţinut recunoaşterea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) şi a devenit a opta destinaţie ecoturistică din România.

Certificarea a fost acordată după verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, prevăzute în Strategia Naţională de Dezvoltare a Ecoturismului (2019-2029). Verificările au fost efectuate de către comisia formată din specialişti ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare a Turismului şi ai Asociaţiei de Ecoturism România.

„Aşezarea pitorească vă invită să descoperiţi, în deplină armonie cu natura, Rezervaţia Valea Zimbrilor şi traseele montane pe care le puteţi parcurge atât la pas, cât şi cu bicicleta. Tot aici, în Vama Buzăului, mâncărurile tradiţionale sunt puse la loc de cinste. Aşa se explică şi existenţa, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga ţară”, potrivit unui comunicat al MEAT.

Vama Buzăului a devenit, astfel, cea de-a opta destinaţie ecoturistică a României, care beneficiază de recunoaşterea MEAT.

„Felicit administraţia locală din Vama Buzăului pentru angajamentul ferm de a promova turismul durabil şi iniţiativele de conservare şi protejare a mediului! De altfel, acest exemplu de bună practică, aflat acum pe lista destinaţiilor ecoturistice ale României, trebuie replicat de tot mai multe localităţi care beneficiază de patrimoniu cultural şi natural valoros. În această manieră, putem construi un viitor sustenabil pentru noi toţi, dar mai ales pentru generaţiile ce vor urma”, a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea.

Conceptul de Destinaţie Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituţii şi organizaţii reprezentative la nivel naţional. La momentul respectiv, România a fost prima ţară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaştere a destinaţiilor ecoturistice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatie,
romania,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.