O crimă din Colorado, rezolvată după aproape jumătate de secol

Autor: Laura Buciu Postat la 02 februarie 2024 29 afişări

Poliţia din Colorado a rezolvat cazul uciderii lui Teree Becker, o femeie care avea la momentul crimei 20 de ani, după 48 de ani, potrivit CBS News.

O crimă din Colorado, rezolvată după aproape jumătate de secol

Potrivit Departamentului de Poliţie Westminster, Becker a fost văzută ultima dată pe 4 decembrie 1975, în timp ce făcea autostopul pentru a-şi vizita prietenul la închisoarea Adams County Jail din Brighton, Colorado. Cadavrul ei a fost găsit de un cuplu în dimineaţa următoare şi se pare că a fost aruncat pe un câmp împreună cu hainele şi alte obiecte personale. Anchetatorii au descoperit că fusese violată şi asfixiată.

Cazul nerezolvat a fost revizuit de mai multe ori de-a lungul deceniilor, a precizat poliţia, inclusiv în 2003, când Biroul de Investigaţii din Colorado a prelevat ADN-ul unui bărbat de pe o probă legată de acest caz. Acel ADN a generat un profil, care a fost introdus în baza de date naţională Combined DNA Index System, dar nu s-a găsit nicio potrivire.

În 2013, un profil ADN introdus în aceeaşi bază de date de către Departamentul de Poliţie din Las Vegas a coincis cu profilul generat în 2003. Profilul din Las Vegas fusese generat în timpul examinării unui caz nerezolvat din 1991 din oraş, care implica, de asemenea, o femeie care fusese violată şi ucisă. Poliţia a reuşit să stabilească faptul că acelaşi suspect a fost implicat în ambele cazuri. Niciunul dintre departamente nu avea un suspect la momentul respectiv.

În 2018, profilul ADN creat în Colorado a fost „determinat ca fiind un bun candidat pentru genealogia genetică”, a precizat Departamentul de Poliţie din Westminster. Genealogia genetică compară probele de ADN între ele pentru a găsi persoane care ar putea fi înrudite între ele. În acest caz, a fost folosită pentru a conduce poliţia către Thomas Martin Elliott.

Elliott era deja decedat, dar în octombrie, Departamentul de Poliţie din Las Vegas a obţinut consimţământul pentru a-i exhuma cadavrul în legătură cu cele două omucideri. Un detectiv de la Departamentul de Poliţie din Westminster a fost, de asemenea, în Las Vegas pentru a asista la exhumare, a precizat departamentul de poliţie. Oasele sale au fost colectate şi analizate, iar în decembrie, a fost identificat ca fiind compatibil cu profilul ADN necunoscut, ceea ce înseamnă că cazul Becker a fost rezolvat.

„Suntem încântaţi că am reuşit să rezolvăm acest caz nerezolvat şi sperăm să aducem o concluzie prietenilor şi familiei lui Teree Becker”, a declarat Departamentul de Poliţie din Westminster.

Detectivii au descoperit că Elliott a petrecut ceva timp în închisoare, inclusiv pentru un jaf comis cu puţin timp înainte de uciderea lui Becker. În cele din urmă, Elliott a fost condamnat şi a executat şase ani de închisoare pentru jaf. El a fost eliberat din închisoare în Las Vegas în 1981, iar apoi a comis o infracţiune împotriva unui copil care a dus la o condamnare de 10 ani. El a fost eliberat din nou în 1991, iar apoi a comis crima care a dus la profilul ADN din Las Vegas, potrivit Departamentului de Poliţie din Westminster.

Elliott s-a sinucis în octombrie 1991, potrivit poliţiei, şi a fost înmormântat în Nevada.

Poliţia a declarat că mai există nouă cazuri nerezolvate în Westminster, Colorado, care vor continua să fie investigate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crimă,
colorado,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.