O carte pe zi: „Limba chineză pentru începători” de Liu Xiaoyu

Autor: Stelian Turlea Postat la 19 octombrie 2021 29 afişări

Manualul de faţă a fost elaborat în anul 2014, a fost publicat pe platforma Coursera, una dintre cele mai mari platforme MOOC din lume, care este, totodată, şi platforma cu cel mai mare număr de cursanţi înscrişi şi cele mai multe cursuri oferite.

O carte pe zi: „Limba chineză pentru începători” de Liu Xiaoyu

Manualul pe care îl semnalăm a fost primul curs de limba chineză pe de această platformă şi primul realizat în China. Ca atare, s-a bucurat şi de un imens succes.

Scriu editorii: Manualul Limba chineză pentru începători reprezintă un curs esenţial, dedicat celor care încep studiul limbii chineze fără a avea nici un fel de cunoştinţe dobândite anterior. Manualul se concentrează pe crearea unei baze de vocabular şi introducerea unor modele de propoziţii cu structuri simple, ce pot fi folosite cu uşurinţă în viaţa de zi cu zi.

Conţinutul este împărţit în şapte unităţi tematice, prezentând cuvinte şi expresii necesare: numere, nume de ţări, mijloace de transport, nume de mâncăruri ş.a.m.d. Fiecare unitate conţine dialoguri, în care sunt introduse modurile în care poate fi folosit vocabularul dobândit în situaţii din viaţa cotidiană, alături de exerciţii de pronunţie, câteva explicaţii gramaticale, precum şi noţiuni de cultură.

Manualul este adecvat şi utilizării în clasă, întrucât conţine numeroase exerciţii potrivite pentru lucrul pe perechi, cum ar fi dialoguri de citit sau de completat. Manualul poate fi studiat şi în mod individual, cu ajutorul rubricilor de observaţii şi informaţii suplimentare, de către persoane care doresc să înveţe rapid expresii şi propoziţii uzuale în limba chineză, spre exemplu în vederea unei călătorii în China sau a interacţiunii cu vorbitori de limba chineză.

Manualul urmează cu fidelitate programa de studiu, oferind în plus şi câteva informaţii suplimentare cu ajutorul cărora cursanţii pot să se familiarizeze mai bine cu limba standard, transcrierea cuvintelor în sistemul fonetic, regulile de transcriere fonetică, modificarea tonurilor.

Liu Xiaoyu – Limba chineză pentru începători. Traducere din limba chineză de Ioana Cătălina Bălan. Editura Integral

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
chineză,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.